LIVESTREAM Rafael Nadal – Damir Džumhur!

0
87


Australian Open (M), Tvrda, 3. kolo, 19.01.2018., 09:15

Nadal je u drugom kolu prvog Grand Slama sezone samo jednom dopustio break protiv Mayera i to u trenutku kad je servirao za pobjedu. Argentinac je prošle godine na US Openu uzeo set, tako da se Špancu nema šta prigovoriti. Uostalom, omjer od 40 winnera i 10 neforsiranih grešaka djeluje impresivno.

“Leonardo je igrač s jakim oružjima i agresivnom igrom. Može biti vrlo opasan, tako da sam zadovoljan. Iza mene je dug period bez mečeva. Došao sam ovdje bez pripremnog turnira. Ne treba to zaboraviti”, konstatovao je Nadal i onda uobičajeno bio oprezan u najavi meča s Džumhurom od kojeg je u posljednjem meču izgubio, ali predajom.

“Damir je puno napredovao od tog našeg posljednjeg meča. Ukoliko želim pobjedu moram igrati u jačem ritmu od njega i moram biti agresivniji. To je moj plan”, rekao je Nadal.

Džumhur: Neću uči u meč s bijelom zastavicom

Iako je došao ozlijeđen u Melbourne, Damir je vezao pobjede i djeluje spremno za okršaj s prvim igračem svijeta. Nadal s puno respekta priča o njemu i zna da mora igrati agresivno.

Džumhur je u prvom kolu okrenuo 0:2 u setovima i pobijedio Lorenzija, što je bilo zaista impresivno budući da je Sarajlija došao s povredom u Melbourne. Problem s nogom je očito saniran, a to sugerira uvjerljivo izdanje protiv nezgodnog Millmana u drugom kolu te ga sada čeka prvi teniser svijeta.

“Odigrao sam puno bolje protiv Millmana nego u prvom kolu. Trebao sam i ranije riješiti meč, ali bitno je da sam prošao dalje. Istrošio sam se protiv Millmana, umoran sam. Međutim, čeka me veliki meč i motivacija ne može biti jača. Predviđaju temperaturu višu od 35 stepeni, što je dodatna otežavajuća okolnost. Ipak, neću uči u meč s bijelom zastavicom”, rekao je Džumhur.

LIVESTREAM Rafael Nadal – Damir Džumhur

Utakmicu gledajte uživo ovdje >>> Rafael Nadal – Damir Džumhur