Naslovnica Aktuelno Kako Zaraditi Na Internetu u 2019. Godini

Kako Zaraditi Na Internetu u 2019. Godini

1829
1
kako zaraditi na internetu

Na samom smo kraju 2018. godine i mnogi od nas se pitaju kako da unaprijede svoj mjesečni budžet u 2019. godini. Bez obzira da li trebate povećati zaradu za plaćanje računa, uštedjeti više ili jednostavno poboljšati svoj stil života, postoji mnogo načina kako zaraditi na internetu. Neke metode zarade su jednostavne, dok druge zahtijevaju ozbiljne napore ali svaka od njih ima potencijal da se isplati ukoliko ste spremni uložiti vrijeme i trud.

Isprobajte bilo koju od ovih ideja kako bi ste počeli zarađivati više novca u 2019. godini.

Google Adsense

Bilo koju stranicu da posjetite možete vidjeti Google oglase. Ne samo da ih je lahko postaviti na bilo kojoj web stranici, nego mogu biti i unosne kada vaš sajt počne generisati stalan promet.

Jedna od sjajnih stvari je što se Google AdSense lahko postavlja pa vam nisu potrebne napredne vještine. Kada se prijavite Google će vam dati kôd koji je potrebno postaviti na vašu web stranicu. Pomoću njega možete pratiti vaše prikaze stranica, promet i zaradu.

Koliko možete da zaradite? Zarada ovisi od dosta faktora: izvor prometa, zemlja iz koje se dobija posjeta, tema o kojoj se piše… Za domaću posjetu na 1000 prikaza zarada se kreće od 0,50-3$.

YouTube zarada

YouTube je još jedna platforma koja je omogućila ljudima da zarađuju novac online. Postoji mnogo YouTube kanala koji pokrivaju skoro sve teme, ali najviše zarađuju oni sa velikim brojem pratilaca.

Prošle godine, Forbes je objavio neke od najvećih igrača na YouTube sceni. Prema rezultatima, prvih deset najvećih YouTube zvijezda zaradilo je čak 127 miliona dolara od juna 2016. do juna 2017. godine. Najpopularniji, igrač po imenu DanTDM je zaradio 16,5 miliona dolara.

Hoćete li vi toliko zaraditi? Vjerovatno da nećete. Međutim, možete početi zarađivati na internetu putem YouTube platforme ili snimanjem sponzoriranih klipova. Ako volite da snimate video klipove, pokretanje YouTube kanala može biti zabavan način da zaradite na internetu.

Pokrenite Dropšiping biznis

Dropšiping je trenutno najpopularniji online biznis model kod nas, a i u svijetu. Procjenjuje se da će online prodaja do 2020. godine dostići 4 triliona dolara i zato sve više poduzetnika traži način da uđe u industriju i zaradi novac od kuće.

Dropshipping je savršeno rješenje. Rizik je mali, a dobit ogromna. Možete prodavati porizvode bez spremanja kutija u skladište, nema narućivanja robe i plaćanja unaprijed itd. To znači da plaćate samo proizvode koji su naručeni.

Obzirom da ne gubite vrijeme na pakiranje i isporučujete proizvode svaki dan, možete zaraditi pasivni prihod. To je sjajan način da zaradite ​​novac od kuće.

Dropšiping  je još uvijek ispod radara. Ali za nekoliko godina, svi će to raditi – i biće mnogo teže za početak.

Dakle, ako se želite upustiti u ovu vrstu posla, morate početi DANAS.

Kreirajte e-proizvode

Sigurni smo da ste nekad kupili proizvod koji sadrži vama korisne informacije. Bilo da je u pitanju audio-knjiga, e-knjiga ili neki video tutorijal. Zašto ne stvoriti pasivni prihod pisanjem vlastite e-knjige za prodaju na mjestima poput Amazona, Kindlea ili Clickbanka. Možete napraviti svoj video tutorijal i prodati ga putem stream-a ili na DVD-u. Možete napraviti i web stranicu za članstvo i prodavati mjesečno članstvo.

Pitate se o čemu bi trebalo pisati? Teme mogu uključivati zdravlje, bogatstvo ili međuljudske odnose. Vaš hobi možete pretvoriti u nastavni tečaj. Na primjer, ako ste već godinama fotograf vjenčanja, zašto ne pretvoriti svoj posao u pasivni prihod sa web stranicom u vidu tečaja, eBook instrukcija ili videozapisom koji se prodaje na mjestima kao što su Vimeo na zahtjev, Udemy ili Clickbank.

Napravite svoj Blog

Svijet se definitivno premješta na internet i ljudi na njemu svakodnevno tragaju za informacijama. Blogeri im pomažu u tome pružanjem informacija – i tu je šansa za vas.

Zauzvrat pruženim informacijama bloger biva plaćen prikazivanjem oglasa ili promoviranjem proizvoda iz Amazona, Flipkarta i tisuće drugih on-line kompanija koje im plaćaju proviziju po prodaji. Blogging vam može dati stalan prihod pod uvjetom da pišete zanimljive članke kako bi korisnici posjetili vašu web stranicu. Kreiranje bloga je jednostavno, samo vam je potrebna dobra ideja i strpljenje. Detaljan vodić kako napraviti blog pročitajte u ovom tekstu.

Profitirajte vašim Photoshop vještinama

Ako imate iskustva u korištenju softvera za uređivanje fotografija i imate umjeće dizajna, možete raditi sa nepunim radnim vremenom kao freelance stručnjak za Photoshop. Na primjer svoje Photoshop usluge možete nuditi na freelancer.com, guru.com, upwork.com i mnogim drugim, a možete i honorarno raditi sa tvrtkama za dizajn npr interijera, web stranica itd . Satnica za freelance Photoshop stručnjake kreće se od oko 10 do 26 dolara.

Postanite freelance pisac

Svaki blog na internetu žudi za više sadržaja. Ako ste dobar pisac, možete ozbiljno zaraditi novac pišući tekstove za razne tvrtke. Ako ste stručnjak za određeno polje vjerojatno ćete zaraditi više i biće vam lakše. Možete istražiti tvrtke u svom području i pokušati pronaći osobu zaduženu za sadržaj. Dođite do njih sa gotovim postom ili nekoliko primjera naslova. Kada dobijete odobrenje od nekoliko tvrtki, počnite tipkati i gledati kako raste vaš bankovni račun.

Pokrenite online trgovinu

Ako ste spremni stvarno uložiti vrijeme i trud pokretanje online trgovine može biti jako isplativo. Sada prije nego što kažete ne, jer ne znate kako programirati,  poslušajte ovo: Zahvaljujući platformama za e-trgovinu kao što su Shopify i WooCommerce, možete jednostavno izgraditi online trgovinu sa malim ili nikakvim tehničkim znanjem.

Postanite influenser

Poznati brendovi vole uticajne ljude. Izgradnjom značajne publike na nekoj društvenoj mreži otvarate sebi vrata da vas mnogi poznati brendovi kontaktiraju.
Influenseri obično naplaćuju između 50 i 400 $ po objavi na društvenim mrežama, u zavisnosti od veličine publike. Naplaćujete po postu bez obzira da li se porizvod koji reklamirate prodaje ili ne. Međutim, možete zarađivati i po prodaji. Ukoliko imate publiku koja kupuje sve što im kažete, definitivno na ovaj način možete zaraditi više novca.

Da biste povećali bazu pratilaca, morate se fokusirati na jednu platformu. Teško je istovremeno razviti više profila. Naćite uticajne ljude iz vaše branše i pratite ih. Nije cilj da ih kopirate, već da naučite iz njihovih strategija i pristupa.

Bilo je to nekoliko provjerenih načina kako zaraditi na internetu. Ukoliko ste koristili neku mrežu, a da nije navedena na listi, slobodno postavite u komentaru. Više o internet zaradi možete naći u tekstu https://informator.com.hr/top-4-nacina-da-zaradite-novac-u-2018-godini-informator/.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here