Kako obrisati Facebook | Informator – tvoj način informiranja

0
63
kako obrisati facebook

Facebook nam ne olakšava pronalaženje linka za brisanje vašeg Facebook računa, ali brisanje Facebooka može se postići prilično lako nakon što saznate gdje da tražite. Prvo, da razjasnimo da li želite obustaviti ili deaktivirati Facebook račun. Facebook naziva privremeno obustavljanje suspenzijom računa i trajno otkazivanje brisanje. Postoji razlika između deaktiviranja i brisanja. Deaktivacija samo obustavlja vaš račun dok se ne prijavite. Vaš će profil i podaci biti nevidljivi drugima sve dok ponovo ne aktivirate svoj račun, ali Facebook to sprema sve u slučaju da se želite vratiti. Brisanje, za razliku od nje, trajno briše vaš račun (iako je potrebno dvije sedmice da se to dogodi.) Prije nego što započnete bilo koji postupak, svakako uklonite sve povezane račune koje imate na drugim web stranicama ili račune koji upotrebljavaju Facebook Connect. Tako se nećete automatski prijaviti na Facebook i slučajno poništiti deaktivaciju Facebooka.

U redu, da objasnimo kako obrisati Facebook.

 Idite na Postavke naloga, pronađite Deactivate my account

Da biste pronašli link za deaktivaciju Facebooka, prijavite se i idite na meni pri vrhu svake stranice. Kliknite Postavke i pomaknite se prema dolje do dna. (Da, Facebook želi sakriti vezu za deaktivaciju.)

Na dnu kliknite Deaktiviraj s desne strane. Pitat će vas: “Jeste li sigurni da želite deaktivirati svoj račun? Isključivanje računa će onemogućiti vaš profil i ukloniti vaše ime i sliku od svega što ste podijelili na Facebooku”.Zatim može odabrati vašeg prijatelja i reći: ” Nedostajati ćete pa nekome”. Facebook će čak prikazati svoju fotografiju, u pokušaju da se osjećate toplo i nejasno o usluzi koju pokušavate napustiti. Čak vam može reći koliko ste prijatelja izgubili!Morate odgovoriti na još dva pitanja prije nego što kliknete dugme da biste deaktivirali.

 Izaberite razlog što deaktivirate Facebook

Zatim ćete morati provjeriti razlog napuštanja Facebooka prije nego što vam mreža dopusti da deaktivirate svoj Facebook račun.

Vaše opcije uključuju brige o privatnosti,hakovanje vašeg računa, ne pronalaženje korisnih Facebooka, ne razumijevanje upotrebe Facebooka i “previše vremena provodim putem Facebooka”.Postoji toliko mnogo razloga zbog kojih ljudi napuštaju Facebook, možete imati problema s odlučivanjem o tome što vam najviše odgovara. Ali odaberite i krenite dalje.

 Izbacite e-poruke od Facebooka

Konačno, on će vam  predstaviti okvir koji morate provjeriti želite li se odjaviti s primanja budućih e-poruka s usluge Facebook.

Svakako provjerite ovo ako želite prestati primati poruke sa svojih Facebook prijatelja. Ako to ne provjerite, vaši prijatelji mogu i dalje označavati vaše fotografije čak i nakon deaktiviranja vašeg Facebooka.

Kliknite da deaktivirate Facebook

Na kraju, kliknite dugme Potvrdi da biste deaktivirali Facebook račun.

Ali, zapamtite, niste izbrisali račun. On je samo suspendovan od gledanja, tako da kažem.

Facebookove stranice s najčešćim pitanjima objašnjavaju da vaš profil i povezani podaci nestaju s gledanja, pa vaš profil više nije moguće pretraživati i vaši prijatelji više ne vide vaš zid. Međutim, sve te podatke čuva Facebook, uključujući vaše prijatelje, fotoalbume i sve grupe kojima ste se pridružili. Facebook kaže da to radi u slučaju da se predomislite i želite ponovo koristiti Facebook u budućnosti.

“Mnogi ljudi deaktiviraju svoje račune iz privremenih razloga i očekuju da njihovi profili budu tamo kada se vrate na uslugu”, kaže stranica pomoći za Facebook na deaktiviranju.