Kako blokirati reklame | Informator – tvoj način informiranja

0
85
kako blokirati reklame


Google radi prilično dobar posao oko čuvanja iskačućih prozora pod kontrolom u svom pretraživaču Chrome. Mora pop-up prozora koji napadaju tradicionalno iskustvo pregledavanja ukazuje na problem. Srećom, imamo nekoliko trikova u rukavu za rješavanje tih dosadnih oglasa i ne trebaju puno vremena – ili znanja – kako bismo ih postavili.

U nastavku navodimo nekoliko detaljnih načina za zaustavljanje iskačućih prozora, uključujući pokretanje skeniranja za  zlonamjernim softverom i pravljenja spiska  izuzetaka. Međutim, blokiranje kod  pretraživača Chrome uključuje pet osnovnih radnji.

U pretraživaču Chrome odaberite Podešavanja.
1.Ukucajte u polje pretrage  Popups
2.Kliknite dugme podešavanje sadržaja.
3.Kliknite Popups.
4.Uključite opciju popups  da biste blokirali ili izbrisali izuzetke.

Omogućite Chromeovu funkciju blokiranja iskačućih prozora

1. Kliknite ikonu Chrome pretraživača u gornjem desnom uglu pretraživača , a zatim kliknite Settings.

 

2. Upišite “Popups” u polje Search settings.

3. Kliknite Podešavanje sadržaja.

4. Pod Popups treba pisati blokiran. Ako kaže Allowed, kliknite Popups.

5. Isključite prekidač pored stavke Allowed.

 

Provjerite odobreni popis web mjesta

1. Slijedite gore navedene korake od  1 do 4.

2. Skrolujte se do Allowed i kliknite ikonu s tri tačke .

3. Odaberite Remove.

4. Ponovite sada korake od  1 do 3 po potrebi.

 

Skeniranje zlonamjernog softvera

1 Guglajte program za pronalaženje i instaliranje antivirusnog programa kao što je Malwarebytes Anti-Malware, jer je moguće da iskačući prozori ne dolaze s web stranica koje posjećujete. Može biti porjeklom iz neugodnog softvera koji uzrokuje malo problema na vašem sistemu. Preuzmite ga, instalirajte ga.

2. Pokrenite potpuno skeniranje vašeg sistema- po mogućnosti u sigurnom načinu rada, ako je moguće. Ako ne pronađete ništa, pokušajte s nekom drugom aplikacijom samo da biste bili sigurni: Avast je još jedna dobra opcija.

Deinstalirajte  čudan software
1. Idite na upravljačku ploču sistema Windows (ili Podešavanje-> Sistem-> Aplikacije u sistemu Windows 10) i odaberite Dodaj / Ukloni programe ili Programs and features.

2. Odaberite programe za brisanje. Obratiti ćete pažnju na sve što izgleda  … čudno: Možda je aplikacija koju ste slučajno instalirali kao paket, uz aplikaciju koju ste zapravo željeli, čudan program koji zvuči kao ime igrice koji se pojavio niotkuda, ili bilo što drugo  što jednostavno ne zvuči sasvim u redu. Ako ne prepoznajete (ili upotrebljavate) aplikaciju koju ste instalirali, preporučujemo da razmislite o deinstaliranju – to bi mogao biti izvor vaših pop-up problema.

NAPOMENA: Ako zaista nemate pojma je li instalirani program “dobar” ili ne, ne dirajte ga, da slučajno ne uklonite nešto što je ključno za zdravu operaciju sistema Windows. Ja sam prije tako mislio da mi ne trebaju pa sam obrisao drajvere za zvuk na računaru.