Pazi Medo! U srcu Like proletite najdužim ziplineom u Europi brzinom od 110 km/h

0
664
pazi medo

Jedan od najdužih i najbržih Zip Linea na svijetu otvara se 22. i 23. travnja 2017. u Hrvatskoj! Zip Line Pazi medo ili Beware of the Bear otvara se u Lici, u sklopu Sportsko rekreacijskog centra Bijeli Vrh u općini Vrhovine. Bijeli Vrh na zapadnoj je granici Plitvičkih jezera, a obuhvaća gotovo 100 hektara površine.

 

1. pazi medo

2. pazi medo 2

3. pazi medo 3

4. pazi medo 4

5. pazi medo 5

6. pazi medo 6

Pazi medo u svojoj prvoj fazi otvoren će biti u dužini od 1700 metara i postizat će brzinu od 110 kilometara na sat, što ga čini jednim od najdužih i najbržih na svijetu. A kada bude u potpunosti gotov, imat će čak 2950 metara, pa pokretači projekta, Udruga Rudopolje moje, tvrde da će odnijeti titulu najvećeg Zip Linea na svijetu! Trenutno prvo mjesto po pitanju veličine i brzine, barem u Europi, zauzima Velocity u Walesu.

Udruga je do sada već realizirala nekoliko manjih projekata, poput biciklističkih staza, izradili su i Disk golf igralište, stijenu za penjanje, uredili parajedriličarska i zmajarska uzletišta i sletišta. U budućnosti planiraju i nekoliko hostela, skijalište zimi, a biciklističku stazu nizbrdo ljeti, Air Bike dužine 1250 metara i drugo.

Ako želite otići na aktivno druženje, na zdrav zrak i neprocjenjiv doživljaj sigurno Vas zanima cijela ponuda.

Udrugu možete kontaktirati preko web stranice ziplineplitvice.com, prijaviti se možete i online, a cjenik za zip line, penjanje, planinarenje i bicikliranje možete pogledati online.

One malo aktivnije sigurno će zanimati ponuda 20 % popust za planinare. ” Tko se odluči do startne pozicije prošetati planinarskom stazom “Od Zipa do Zipa”, ostvaruje 20 % popusta na spuštanje.  Sat vremena hoda  vas vodi kroz predivnu zimzelenu šumu na samoj granici sa nacionalnim parkom Plitvička jezera.

Napokon pokrećemo turizam u planinskoj regiji Hrvatske, ovo je sigurno najbolji početak za otvaranje mnogih mogućnosti za turizam. Da je ovaj projekt savršen spoj prirode, aktivnosti i zabave možete se uvjeriti i na video isječcima na njihovom Youtube kanalu.

Jedan od njih pogledajte i ovdje